Na heel wat noeste arbeid werden op zaterdag 5 mei de vernieuwde scoutslokalen van De Pelgrims in Groot-Bijgaarden plechtig geopend tijdens de jaarlijkse BBQ. Onder de stralende zon keek hoofdleider Thomas Appelmans fier terug op de geleverde inspanningen. Schepen voor gebouwen Jef Vanderoost getuigde: "We zijn sinds 2014 in gesprek met de scouts. Eerst opteerden we voor een hergebruik van de klascontainers, maar uiteindelijk kozen we voor een duurdere maar een veel duurzamere uitbreiding van 't Hoeveke. De elektriciteit werd volledig vernieuwd in de houten lokalen, 't Hoeveke werd stevig opgefrist met o.a. nieuw buitenschrijnwerk én er werd een nieuwe vleugel aangebouwd. Zo kunnen de scouts nu weer vele jaren verder."

Jef licht toe: "Bovenal is dit project een voorbeeld van co-creatie, niet alleen in het bedenken van de oplossing, maar ook in de uitvoering. De Scouts hebben zelf heel wat renovatiewerken uitgevoerd, zoals bv. de plaatafwerking aan de binnenzijde van de gebouwen. Leiding, ouders en sympathisanten hebben daarbij de handen uit de mouwen gestoken, waardoor de scouts zich extra verantwoordelijk zullen voelen en goed zorg zullen blijven dragen voor de gebouwen . De gemeente investeerde in totaal ongeveer 225.000 euro en er is nog een budget voorzien voor beperkte ingrepen aan de straat  om de verkeersafwikkeling veiliger te laten verlopen. Deze renovatie pas in de doelstelling van de gemeente om stap voor stap alle jeugdlokalen te vernieuwen. Na Chiro Bodegem eind vorige legislatuur en Scouts Paloke bij het begin van deze legislatuur, was het nu de beurt aan de Scouts De Pelgrims. 

CD&V gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijk te maken. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met deze cookies.