Minister Schauvliege vernietigde op 8 februari bij ministerieel besluit de beslissing van de deputatie om voetweg 99 te verleggen en voetweg 102 af te schaffen. Daarmee volgt ze de vele bezwaren ingediend, o.a. door onze schepenen in het Dilbeekse schepencollege, tegen deze beslissing. CD&V Dilbeek is verheugd dat de minister ons steunt in het beschermen van onze trage wegen!

 Het ministerieel besluit stelt dat de deputatie de verschillende visies onvoldoende heeft vergeleken en haar beslissing onvoldoende motiveert. De verschillende argumenten pro afschaffing worden weerlegd. Zo blijkt niet dat de verlegging noodzakelijk is voor het beheer van het bos of dat de nieuwe ligging minder ecologische schade zou betekenen. Het belang van deze voetwegen in ons Dilbeekse netwerk van trage wegen wordt zo bevestigd. Maar vooral: het algemeen belang haalt het van het individuele belang.

CD&V gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijk te maken. Door onze website te bezoeken, gaat u akkoord met deze cookies.