Bart Sammels

Kandidaat gemeenteraadsverkiezingen

  • Geboortedatum:

    9 oktober 1971

Bijna 47 jaar geleden werd ik geboren op een boerderij in Ternat. Als kind opgroeien in een landbouwersgezin betekende voor mij opgroeien in harmonie met platteland en natuur. Niet alleen eerbied voor milieu en dier heb ik van thuis uit meegekregen, maar ook andere belangrijke waarden als respect en engagement stonden in ons gezin centraal. Na een heerlijke kindertijd en gelukkige jeugdjaren in de scouts, was het voor mij een evidentie om in leiding te stappen. Dit heb ik zo’n 12 jaar volgehouden waarvan ik de laatste jaren ook lid was van de nationale leidingsploeg. Daarnaast was ik ook nog bestuurslid in een aantal verenigingen oa. Landelijke Gilden, Landbouwraad, Milieuraad en Gecoro.

In 2004 verhuisde ik met mijn vriendin naar het naburige Sint - Ulriks - Kapelle en ging al onze aandacht naar werk en de renovatie van ons hoevetje. Professioneel verliet ik de landbouwsector en kwam ik bij Aveve-tuincentra terecht waar ik ondertussen de winkel op de Ninoofsesteenweg mee leidt. En toch is mijn sociale engagement altijd blijven kriebelen. Toen de vraag kwam om mij te engageren voor het oudercomité van Klein Klein Kleuterke, heb ik dan ook geen moment getwijfeld en ondertussen ben ik daar voorzitter.

Deze sociale bezieling wil ik nu graag doortrekken in de politiek. Zo wil ik mij inzetten om het landelijke karakter​ van Dilbeek zo veel mogelijk te bewaren. Een welzijnd​ Dilbeek waar voldoende aandacht is voor kinderopvang en plaats op school. Een sociaal Dilbeek waar ruimte is voor jong en oud, waar geïnvesteerd wordt in vrije tijd. Een warm​ Dilbeek met een hart en vooral middelen voor verenigingen. Een ondernemend Dilbeek dat kansen biedt aan zelfstandigen en lokale bedrijven. Een net Dilbeek waar je je snel, makkelijk en veilig kan verplaatsen met de fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Ik hoop dat jij met mij samen deze weg vooruit wil nemen.