Nele Groenweghe

Kandidaat gemeenteraadsverkiezingen

  • Geboortedatum:

    15 augustus 1979

Mijn ouders, Leo en Bernadette, bezorgden me een prachtige jeugd in Dilbeek door me te laten proeven van het aanbod binnen de verenigingen en het onderwijs. Ik begon op jonge leeftijd zelf atletiektraining te geven en werd ook leidster bij Scouts Paloke. Momenteel ben ik bestuurslid en al 17 jaar Start to Runcoach bij Dilbeek Atletiek Club. Ik ben ook blije meter van de Dilbeekse Finse piste en de loopomloop, waarvan ik het parcours mee mocht helpen uittekenen. Ik hou ervan om met andere clubs, organisaties en de gemeente samen te werken, want dat levert prachtige resultaten op. Ik werd zo opgemerkt door de Vlaamse Atletiekliga, waar ik meewerk aan het project Running&Co om sport dichter bij de mensen te brengen. Naast dit alles speel ik zelf nog handbal en padel, duik ik geregeld Dilkom in en help ik als vrijwilliger bij een groot aantal verenigingen.

Overdag ben ik leerkracht Duits-Nederlands in Halle. Ik zit er ook in het bestuur van de vriendenkring, de cultuurgroep, het schooltoneel en leid de buitenlandse reis naar Berlijn. Literatuur en theater zijn mijn andere passies en op de eerste plaats komen natuurlijk Olivier en ons zoontje Remi.

Ik volg de politiek in Dilbeek al lange tijd op de voet en heb heel wat ideeën om Dilbeek nog verder te brengen. Ik hoop op een positieve manier te kunnen samenwerken met andere verkozenen. Als dat in verenigingen kan, moet dat in een gemeentebestuur toch ook kunnen?