Vanessa Vangindertael

Kandidaat gemeenteraadsverkiezingen

  • Geboortedatum:

    17 april 1976

Ik ben Vanessa Vangindertael, gehuwd en moeder van 2 tieners. Ik verhuisde als kleuter van Zellik naar de Saviowijk waar ik een fantastische kindertijd en jeugd beleefde. Na korte tussenstops in Groot-Bijgaarden en de Zuurweidewijk vestigde ik me definitief in de Libelstraat.
Dagelijks spoor ik met het openbaar vervoer naar Jette. Ik ben zorgcoördinator en beleidsondersteuner in de lagere school van het Sint-Pieterscollege. Daar engageer ik me in verschillende werkgroepen en help ik de omgeving te betrekken bij de werking van onze school.
In mijn vrije tijd zet ik me graag in als vrijwilliger, in het verleden als lid van de oudercomités van de Savio kleuterschool en Jongslag, nu in de parochie en voor Femma. Bij Femma organiseren we jaarlijks met enkele enthousiastelingen de intussen in de omgeving beroemde speelgoedbeurs. Daar proberen we speelgoed een tweede leven te geven, zowel bij kopers als bij organisaties die zich inzetten voor kinderen.
In onze straat regel ik jaarlijks samen met enkele buren onze deelname aan ‘Ontmoet elkaar op den trottoir’, een initiatief van onze gemeente om buren wat dichter bij elkaar te brengen.

In de gemeente engageer ik me graag voor:
• Verkeersveiligheid voor alle weggebruikers, met extra aandacht voor scholen en ander locaties waar kinderen komen, en hieraan gekoppeld het stimuleren van openbaar vervoer of het gebruik van de fiets.
• Ruimte voor jong en oud: cultuur, sport, vrije tijd, …
• Het beste onderwijs voor iedereen.
• Betaalbaar en comfortabel wonen in Dilbeek.
• Mensen dichter bij elkaar brengen via feesten en evenementen.